startschot voor project raalte in 2020 gelost

In het kader van het project ‘Toekomstvisie Raalte 2020’ wil het gemeentebestuur samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen de komende maand op tal van manieren in gesprek over de toekomst van de gemeente Raalte en de belangrijke ontwikkelingen die hierin een rol spelen.

Onder de noemer Raalte in 2020?: Laat van je horen schreef Salland Centraal begin mei al uitgebreid over dit project. Met het positieve raadsbesluit in de vergadering van 24 mei, heeft de gemeenteraad nu definitief het startschot gegeven voor de dialoogfase. De gemeenteraad en het college nodigen mensen van harte uit om van zich te laten horen.

“Ik vind het belangrijk dat inwoners, ondernemers en andere instellingen meedenken en meepraten over de toekomst van onze gemeente”, zegt Henk Robben, fractievoorzitter van het CDA. “Want nadenken over de toekomst kun en moet je altijd samen doen. Binnen de raad doen we dat natuurlijk ook, maar nadenken over Raalte in 2020 moet je volgens mij los zien van de dagelijkse politiek. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om mee te denken en te praten over deze toekomst. Want voor ieders inbreng en ideeën sta ik erg open. Sterker nog, deze inbreng en ideeën moeten wij als gemeenteraad weer zichtbaar maken in de politieke lijnen die we de komende jaren gaan uitzetten. Kortom, laat van u horen!”

Raadslid Frank Niens van Gemeentebelangen hoopt dat de dialoog veel op zal leveren. “Het is natuurlijk best lastig om na te denken over Raalte in 2020. Je hebt het over algemene onderwerpen zoals voorzieningen en zorg. Toch hoop ik op veel creatieve ideeën en suggesties van inwoners. Want die inbreng is voor ons belangrijk om te zien of we eerder geformuleerde speerpunten kunnen handhaven of moeten bijstellen. Daarom zullen wij zelf ook aanwezig zijn bij de verschillende discussieavonden en de verschillende onderwerpen ook bespreken met onze achterban.”

Voor allerlei informatie over de Toekomstvisie Raalte 2020 kan men onder meer terecht op de website staging2.raalte2020.nl. Naast algemene informatie over het project en de belangrijkste thema’s hierin, bevat de website ook een overzicht van momenten waarop inwoners zelf van zich kunnen laten horen. Verder kunnen mensen via de website hun stem uitbrengen op stellingen, hun eigen visie geven op de toekomst van de gemeente Raalte of het gemeentebestuur uitnodigingen om bij inwoners thuis of op het werk te discussiëren over de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.