selectie rohda flink uitgedund na degradatie

Het is even na middernacht, vrijdag 1 juni 2007 is inmiddels aangebroken. Oftewel, de deadline voor het overstappen van de ene naar de andere amateurclub is zojuist gepasseerd. Welke transfers hebben zich in de regio allemaal voorgedaan? Salland Centraal maakte een rondje langs de velden.

Over Rohda Raalte valt uiteraard het meeste transfernieuws te melden. De hoofdmacht degradeerde onlangs uit de hoofdklasse en komt volgend seizoen uit in de eerste klasse. Rohda-voorzitter Harry Paauw liet kort na de definitieve klap tegen Rheden al weten dat dit absoluut niet zou leiden tot een leegloop in de selectie. Maar het tegendeel blijkt werkelijkheid, want liefst zeven vaste eerste spelers nemen afscheid.

Te weten: Edwin Beffers (ASVD Dronten), Björn Honshorst (SVZW), Giel Linthorst (FC Twente), Henry Louwdijk (Avereest), Edward Sabander (WKE), Christian Zuidema (Wilp) en Ido Wentink (Rohda 3). Daarnaast zoeken ook spelers uit Rohda 2 hun heil ergens anders. Zo gaan bijvoorbeeld Jelko Wieferink, Roland van der Valk en Danny Kingma naar Heino. En verder heeft Niek Hollewand (Rohda A1) een overschrijfformulier ingevuld voor een vertrek naar de hoofdmacht van SV Raalte.

Om het verlies van al die spelers op te vangen, heeft Rohda slechts vier spelers binnengehaald. Doelman Ruben Tepperik (Colmschate), middenvelder Jesper Harmens (Heino) en de aanvallers Jarno Heet (Hoogeveen) en Justin Zikama (Go Ahead Eagles). Als Rohda verder nog iets wil, dan zal het alleen nog spelers uit het betaalde voetbal kunnen aantrekken. Want voor profvoetballers zonder contract geldt weer een andere deadline. Maar de grote vraag in dat geval: Willen deze spelers afdalen naar de eerste klasse?

Voor transfers, zie: Ook veel wijzigingen in spelersgroep Heino en Weinig mutaties bij overige voetbalclubs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.