rov brengt goede maatjes met raalte

Het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) heeft dit jaar zelfs ‘nee’ moeten verkopen in haar samenstelling voor de ‘Goede Maatjes met Raalte’-dag, welke dit jaar op zaterdag 9 juni wordt gehouden. Het geeft aan dat het evenement inmiddels echt kan worden gezien als een activiteit met status, welke zelfs landelijke bekendheid begint te verwerven. Het jaarlijkse evenement is ontstaan rond de presentatie van de nieuwe haring en is eigenlijk één grote ode aan de zee en alles dat aan zeevruchten wordt voortgebracht.

“In de beginjaren moesten we zelf nog op zoek naar deelnemers”, zo stelt Peter Walter, voorzitter van de activiteitencommissie van het ROV, “maar nu komen er uit alle delen van het land aanmeldingen binnen en moeten we gewoon een keuze maken.” Die keuze is dit jaar gevallen op een zevental zang- en shantykoren, die op 9 juni allen door het bestuur van het ROV welkom zullen worden geheten bij Hotel Restaurant De Zwaan.

Pastor Verweij opent iets na elven de dag. Uiteraard zal dan ook volop gelegenheid zijn om te proeven van nieuwe haring en korenwijn, geserveerd door enkele lieftallige vissersdames. Rond een uur of twaalf is het tijd voor de zangkoren om aan het werk te gaan. Verdeeld over drie podia in het centrum van Raalte zullen in totaal vierhonderd zangers- en zangeressen actief zijn.

Bij Hotel Restaurant De Zwaan, op De Plas en op de Grote Markt zullen die dag podia te vinden zijn waar de verschillende zeemans- en shantyliederen uit de kelen van de koren zullen schallen. De Lee-sanghers uit Enter, De Compagniezangers uit Medemblik, De Meppeler Muiters uit Meppel, De Schellevissen (dameskoor) uit Enschede, Shantykoor VOC uit Vijfhuizen en uiteraard de Roalter Jongs uit Raalte zijn dit jaar door het ROV uitgenodigd om gestalte te geven aan deze activiteit.

Voor diegene die zich niet voelt aangetrokken tot de liederen is er natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om te genieten van vis. Gedurende de dag zullen in het centrum diverse viskramen te vinden zijn en er is ook een palingroker aanwezig. Het totale haringarsenaal voor het evenement wordt gesponsord door Vistraiteur Roescher. ‘Goede Maatjes met Raalte’ wordt afgesloten met een grote finale op de Grote Markt waaraan alle zeven koren zullen deelnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.