rotonde zuidwijklaan krijgt derde tak

We hebben het over de Zuidwijklaan in Raalte Noord, die parallel moet lopen aan de weg Raalte-Nijverdal, van kruispunt Bos naar Raalte Noord. Na jaren onderhandelen is de gemeente tot een akkoord gekomen met de eigenaar van de grond, een projectontwikkelaar die goed geld maakt met de grond.

Waarom een aantal jaren geleden de wet zo veranderd is dat een gemeente het eerste recht van koop kan bedingen bij uitbreidingsplannen, blijkt wel uit de ontwikkeling van De Sallandse Poort. Raalte wilde er ontwikkelen. Een projectontwikkelaar kocht de grond voor de neus van de gemeente weg. De onderhandeling over de ontwikkelingen van de plannen daarna kostten zoveel tijd, dat de Zuidwijklaan zo’n tien jaar later aangelegd wordt, dan gewenst.

Maar nu lijken gemeente en bouwbedrijf Timmerhuis Oude Wolbers er dan toch uit te zijn. Langs het nog aan te leggen deel van de Zuidwijklaan komen 215 woningen. Die worden allemaal gebouwd door – je raadt het al – de grondeigenaar. De meesten worden door Het Saalien ontwikkeld, zo’n tachtig stuks ontwikkelt de grondeigenaar. Het wordt nog wel 2009 voordat de huizen er verrijzen. Maar de weg zal eind dit jaar/begin volgend jaar klaar zijn.

Raalte Noord is dan ook vanaf kruispunt Bos goed te bereiken. Daarna zal de gemeente de Haringdijk wel onder handen nemen, want die is in de tussentijd als sluiproute gebruikt en helemaal kapot gereden. Op 24 mei vergadert de Raalter raad over de plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.