rohda neemt afscheid van hans nijboer

Rohda Raalte heeft zaterdag 28 april afscheid genomen van Hans Nijboer. Zeker dertig jaar was Hans actief binnen de vereniging. Volgend jaar biedt hij zijn organisatorische trainerskwaliteiten aan bij Helios Deventer. “Maar als je later nog eens een keer weer terug wilt komen”, aldus voorzitter Harry Paauw tijdens het afscheid, “je bent natuurlijk altijd van harte welkom.” Daarmee benadrukte Harry Paauw dat het een zakelijk afscheid was in verband met een verschil van inzicht, maar dat daarmee geen enkele deur is dichtgeslagen.

Als je als club iemand bij zijn afscheid ‘Mister Rohda’ noemt, dan maak je hem op zijn minst lid van verdienste. Hans is dat dus nu ook. Maar hem is nadrukkelijk te verstaan gegeven tijdens de ledenvergadering in november ook weer even langs te komen. Want alleen op zo’n ledenvergadering mogen mensen tot erelid worden uitgeroepen.

Hans Nijboer begon als trainer bij Rohda toen hij zelf nog A-speler was. Dat is zo’n dertig jaar terug geweest. Tot eind dit seizoen heeft hij die functie op meerdere fronten en op meerdere niveaus bekleed. Zo was hij een jaar of 25 geleden betrokken bij een eerste aanzet tot een trainingsplan voor Rohda. Als hoofd opleidingen had hij veel invloed op de totstandkoming van het huidige technische beleidsplan. En hij was één van de drijfveren achter het binnenhalen van de ‘Rinus Michels Award’, de onderscheiding waarmee Rohda in 2004 uitgeroepen werd als amateurvereniging met de beste jeugdopleiding.

Rohda en Hans namen afscheid tijdens de laatste wedstrijd van Rohda D1, het team dat mede dankzij hun trainer ook volgend jaar weer in de topklasse blijft uitkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.