rohda moet het doen met nacompetitie

Uit tien wedstrijden één punt halen, dat is toch te weinig gebleken voor Rohda Raalte. Het team van trainer Art Langeler kelderde na de winterstop van een vierde plaats in de hoofdklasse C naar een uiteindelijke twee na laatste plaats. Donderdag begint voor de Raaltenaren de nacompetitie.

Winst was het enige wat Rohda had geholpen. De directe tegenstander van zondagmiddag had dan nacompetitie gespeeld. De wedstrijd begon voortvarend voor de rood gelen uit Raalte. Na een kwartier schoot Dirk Klein Velderman de 0-1 binnen, na een stormloop op het Lienden-doel. Maar vijf minuten later trok Lienden de stand alweer gelijk. Na zestig minuten viel de fatale 2-1. Rohda heeft er toen alles nog wel aan gedaan de 2-2 te maken om daarna in de slotfase eventueel de volledige winst nog naar zich toe te trekken, maar het mocht niet baten.

“Toch waren we niet slechter”, aldus voorzitter Harry Paauw. “En we hebben ook gewoon wel een goed team. Maar op de één of andere manier komt het er na de winterstop niet uit.” Paauw heeft er desondanks alle vertrouwen in dat het in de nacompetitie goed gaat komen. Donderdag begint het al. Rohda ontvangt dan om 14.00 uur eerste klasser Rheden. Zondag volgt de return in Rheden. Het team dat die dubbele confrontatie wint, staat op tweede pinksterdag in de finale tegen de winnaar van de twee duels tussen Jonge Kracht en Germania. Paauw: “Dat zijn dus eigenlijk nog drie finales. Ik heb meer dan goede hoop, dat het goed gaat komen. We moeten in staat zijn ons te handhaven. Eens zal die negatieve reeks toch doorbroken moeten worden?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.