rohda daalt af naar nacompetitieplaats

Rohda Raalte is in de hoofdklasse afgedaald naar de twee na laatste plek, de plaats die verplicht tot nacompetitie voor lijfsbehoud in de hoofdklasse. Zondag ging Rohda thuis roemloos onderuit tegen Sneek. Lienden en Be Quick 1887 stonden vóór zondagmiddag beiden onder Rohda. Maar zij wisten beiden te winnen, overigens beiden tegen al gedegradeerde teams.

0-4 werd het tegen Sneek. Volgens trainer Art Langeler een terechte uitslag, ”hoewel we de eerste helft zeker goed meededen. Toen het na een uur spelen 0-2 werd, zijn we alles of niets gaan spelen. Het werd niets.” Waarmee Langeler aangeeft dat de 0-4 eigenlijk een beetje geflatteerd is. ”Maar dat neemt niet weg dat Sneek zowel fysiek als kwalitatief de betere was vanmiddag.”

Maar nog steeds is er geen man over boord. Rohda heeft alles nog steeds in eigen hand. Want volgende week wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld, uit tegen Lienden. Bij winst van Rohda zit Lienden in de nacompetitie. Bij iedere andere uitslag zal Rohda zich voor de barrage alsnog voor de hoofdklasse moeten behouden. Langeler: “Ik ga er vanuit dat we winnen. Dat zal niet makkelijk worden. Maar een kat in het nauw, maakt rare sprongen. Ik zal alle truckjes die ik ken, uit de kast halen om de jongens op scherp te zetten.” Welke dat zijn? ”Daar heb ik nog niet over nagedacht. Want ik had niet verwacht dat we vanmiddag zouden verliezen.”

Langeler wil daarom ook niet veel vooruitblikken op de mogelijke tegenstander in die nacompetitie. ”Dat zal de winnaar van Germania – Hoogeveen worden. En ik denk dat het Germania wel zal zijn.” Germania, vorig jaar gedegradeerd uit de hoodklasse… Moeilijk? ”Zo ver gaat het niet komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.