regenachtige start avonddriedaagse heino

Er werd met een bedenkelijke blik naar de dreigende lucht gestaard, toen – vlak voor start – de eerste regendruppels naar beneden vielen en de wind aanwakkerde. Toch gingen meer dan 600 enthousiaste wandelaars dinsdagavond bij het Dorpshuus vol frisse moed van start voor de eerste editie van de avonddriedaagse Heino.

Vooral het eerste uur waren de weergoden de wandelaars op de vijf of tien kilometer slecht gezind; de regen viel in bakken neer. Maar goed dat de meeste deelnemers gekleed waren op het onbestendige weer.

In Heino wordt al sinds de jaren tachtig geen avonddriedaagse meer gehouden. De Stichting Dorpshuus Heino vond dat daar verandering in moest komen en zette drie prachtige wandelingen op touw, die over de landgoederen rondom Heino leiden. Opvallend was de grote deelname van de jeugd. Zo deed basisschool De Springplank schoolbreed mee en was de jeugd van VV Heino goed vertegenwoordigd.

De wandeling ging dinsdagavond naar landgoed ‘t Reelaer, woensdag gaat de route richting kasteel het Nijenhuis en donderdag (de laatste dag) leidt de Weteringroute de wandelaars over Den Alerdinck en de Colckhof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.