rabobank blijft hoofdsponsor ribsenblues

Rabobank Salland blijft de komende drie jaar hoofdsponsor van het Ribs&Blues festival tijdens het Pinksterweekeinde in Raalte. Afgelopen week ondertekenden voorzitter Ton Groot Beumer van de stichting Ribs&Blues en directeur Jan van Oudenaarden van de Rabobank Salland een nieuw contract voor de jaren 2007, 2008 en 2009.

“Door de enorme steun van deze hoofdsponsor, maar ook dankzij de andere sponsoren en de inzet van meer dan 500 vrijwilligers, is de toekomst van ons festival de komende jaren verzekerd. En kunnen we blijven werken aan een verdere kwaliteitsverbetering. Al is afgelopen jaren wel duidelijk geworden dat het publiek dat inmiddels weet. Vorig jaar steeg het bezoekersaantal al richting de 30.000 tijdens ons tiende festival”, zo liet een tevreden Groot Beumer weten na de ondertekening.

Beter een goede buur dan een verre vriend. Dat gezegde gaat in ieder geval op voor de Rabobank Salland. Want ook al staat het hoofdkantoor na de meest recente fusie inmiddels in Deventer, de grote en opvallende vestiging naast festivalterrein de Domineeskamp in Raalte blijft een zeer belangrijke schakel in het Sallandse kantorennetwerk van de bank. In de afgelopen zeven jaar was de Rabobank ook al hoofdsponsor van Ribs&Blues, tot wederzijdse tevredenheid. De voortgezette samenwerking tot en met 2009 is daar dan ook een logisch gevolg van.

“De Rabobank draagt vele lokale activiteiten een warm hart toe. We hebben van oudsher een grote betrokkenheid bij de maatschappelijke omgeving waarin wij actief zijn. We stimuleren daarom heel graag de positieve ontwikkelingen in die samenleving en zijn daar dan ook actief behulpzaam bij”, zo vindt directeur Jan van Oudenaarden, zelf als muziek- en bluesliefhebber een regelmatige bezoeker van het festival tijdens de beide Pinksterdagen.

Behalve Ribs&Blues steunt de Rabobank Salland festivals en evenementen als Stöppelhaene, de Heinose Pompdagen, de Wijhese Diekdagen en het Luttenbergs Feest. Dat op zich al imposante lijstje kan nog aangevuld worden met de Sallandse Ruiterdagen, maar ook vele verenigingen en instellingen die zich bijvoorbeeld op maatschappelijk of cultureel terrein in het werkgebied van de bank bewegen. Recent kreeg Landbouwmuseum de Laarman in Luttenberg nog een grote financiële bijdrage om een uitbreiding en verbouwing mogelijk te maken.

Directe winst levert dat alles trouwens niet op, maar voor Van Oudenaarden is dat ook niet het doel. “Sponsoring is voor ons een middel om op een positieve manier betrokken te zijn bij de vele activiteiten die in een gemeenschap worden georganiseerd. De Rabobank Salland staat midden in de samenleving en brengt dat tot uiting door een deel van de winst terug te laten vloeien in die gemeenschap. En we merken dat onze klanten dat enorm op prijs stellen.”

Voorzitter Groot Beumer is in ieder geval blij met de steun van deze gewaardeerde hoofdsponsor van Ribs&Blues. “Afgelopen jaren is het festival enorm gegroeid. Op elk gebied kun je wel zeggen. De kwaliteit van de bands wordt steeds beter, kijk maar eens naar het indrukwekkende lijstje voor de komende Pinksterdagen. Er zijn nieuwe activiteiten zoals ‘Theaterland’ met veel straatartiesten bijgekomen. En ook het aantal vrijwilligers blijft stijgen, evenals het aantal sponsors en de ‘Vrienden van Ribs&Blues’. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.