prachtig nieuwe programmering hoftheater

Ivo Niehe, Claudia de Breij, Adje, Jan Jaap van de Wal, Deep River Quartet, Stef Bos, Syb (van De kast), Twente Plat, Duo Höllenboer, De Stroatkjals en Zwiekoteboebo. Het zijn zo maar wat namen uit het programma van het Hoftheater voor volgend seizoen.

Je kunt er overigens nog niet op inschrijven, want laten we de dingen wel in goede volgorde doen. Vrijdag en zaterdag is eerst de afsluiting van het huidige seizoen met het jaarlijkse toneelgala, de klucht ‘Niet Gestolen altijd Mis’ en de uitreiking van de jaarlijkse toneelprijs.

Dus eerst een kleine terugblik op het seizoen. Of zoals de oudejaarsconference van Duo Höllenboer in december heet: hoedoanigtgoaneismetienentander. Welnu, het Hoftheater heeft een goed jaar achter de rug. De bezetting ligt ieder jaar tussen de 75 en 80 procent. Normaal iets dichter bij de 80 procent. Dit jaar iets dichter bij de 75 procent. Er zijn optredens geweest waar slechts zestig man op af kwam. Maar daar staat tegenover dat 25 van de zestig voorstelingen uitverkocht was. Topper zou Youp van ’t Hek zijn geweest, als de zaal groot genoeg was. Hij had op voorinschrijving het Hoftheater twaalf keer volgekregen. 3200 Mensen wilden hem zien, terwijl er in de zaal maar 290 mensen passen.

Half juni komen de nieuwe programmaboekjes uit. Het voorintekenen voor het komende seizoen kan dan beginnen. Daar hoef je trouwens geen haast mee te hebben. Want anders dan velen denken, is het geen kwestie van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Als je de bestelbon maar op 2 augustus vóór 17.00 uur bij de VVV hebt ingeleverd, maak je bij over-inschrijving net zoveel kans als al die anderen op een kaartje. We zullen er op deze site aandacht aan besteden als het boekje uitkomt en als de deadline nadert.

Er is trouwens wel een manier om bij de loting iets meer kans op succes te hebben: dan moet je vrijwilliger, vriend of sponsor van het Hoftheater worden. Een andere manier – en dat is nieuw komend jaar – is na een voorstelling een recensie schrijven voor Salland Centraal. Alle recensies worden geplaatst op deze site. En onder de inzenders worden iedere week vrijkaartjes verloot voor volgende voorstellingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.