politie loopt hard van parijs naar rotterdam

24 Agenten uit deze regio zijn vandaag onderweg naar Parijs om vanavond al weer hardlopend terug te komen naar Rotterdam. Ze doen mee aan de RoPa-run (Rotterdam-Parijs-run) die sinds drie jaar andersom wordt verlopen, van Parijs naar Rotterdam dus. De agenten (en een aantal andere medewerkers) leggen de 534 kilometer non-stop hardlopend af om geld in te zamelen voor kankerpatiënten.

Aan de langste non-stop estafetteloop van de wereld doen 210 teams mee, zij zullen verspreid over de zaterdag vanuit Parijs starten. Het is de bedoeling dat het team van de politie IJsselland tweede pinksterdag om 16.00 uur finisht op de Coolsingel in Rotterdam. Het team hoopt de prestatie van vorig jaar te evenaren, toen het team twintigste werd. Maar veel belangrijker is het doel: projecten ondersteunen die het leven van kankerpatiënten, vooral die van kinderen, te veraangenamen. Het motto van de RoPa-run is ‘Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Als je zo’n eind gaat lopen, moet je natuurlijk wel getraind zijn. Daar zijn de mensen van de politieregio IJsselland in januari dan ook al mee begonnen. Maar intussen moest er ook geld ingezameld worden. Zo was er een benefietconcert in De Leeren Lampe. Op dit moment heeft het team ruim 18.000 euro ingezameld voor het goede doel.

Dit geld gaat samen met de gelden die andere teams inzamelen naar de stichting Roparun. Met dit geld ondersteunt deze stichting de Daniël den Hoed Kliniek, het Sophia Kinderziekenhuis, diverse hospice en pallitatieve zorgcentra, inloophuizen en kleinschalige projecten. Ook heeft RoPa enkele aangepaste vakantiehuizen in beheer, die beschikbaar worden gesteld aan patiënten en hun familieleden.

De deelnemende teams zijn gedurende de Roparun live te volgen via de website Roparun.nl waarop te zien is waar de teams zich bevinden, en waarop met enige regelmaat de tussenstanden worden weer gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.