podium voor coureur bob withag in oss

Voor motorcoureur Bob Withag stond afgelopen weekend (27 en 28 mei) de vierde race van het seizoen op het programma. Hiervoor was het Yamaha-MGM-Racingteam uit Lemelerveld/ Borne afgereisd naar Oss voor de Pinksterraces.

Na een voorzichtig begin in de eerste training van de Dutch Superbikes, schroefde Bob de snelheid geleidelijk op. Het was even wennen aan de baan, omdat de rijrichting dit jaar omgekeerd was. Ook de val van vorig weekend in Eemshaven speelde natuurlijk nog mee. In de tweede training werden de tijden scherper gesteld en kwam het Yamaha-MGM-Racingteam uit op de tweede trainingstijd. Met deze kwalificatie kon het team zeer tevreden zijn.

De voorbereiding voor de wedstrijd bestond voor het grootste deel uit het kijken naar de ontwikkelingen van de wolkenpartijen. Uiteindelijk was het voor de wedstrijd al een tijdje droog zodat de coureurs op slicks konden vertrekken. Met een redelijke start kwam Bob als derde door. In een lekker tempo namen de nummers twee, drie en vier afstand van de rest van het veld, terwijl Arie Vos alleen op kop ging. Bob had net de tweede plek overgenomen, toen de wedstrijd werd afgevlagd wegens regenval. De vorige ronde werd hierdoor bepalend voor de einduitslag. In die ronde kwam de Yamaha-MGM-Racing coureur als derde langs start/finish, zodat dit ook de einduitslag werd.

Withag blikt tevreden terug: “Het ging best wel lekker, ik ga nu met een goed gevoel de dubbele wedstrijd van volgende week tegemoet op Assen. De motor is prima en zelf zit ik ook goed in m’n vel. Ik heb al laten zien in de eerste wedstrijd van het seizoen dat ik op Assen hard kan gaan!” Voor meer nieuws over het team kijk op Yamaha-MGM-Racing.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.