plaatselijk belang heino is wachten beu

“Waarom duurt het zo lang voordat in Heino iets wordt aangepakt? Het is hoog tijd om knopen door te hakken!” Dat was de voornaamste boodschap voor het college van burgemeester en wethouders, dat maandagmiddag een werkbezoek bracht aan PB Heino. Deze had kosten noch moeite gespaard en presenteerde de delegatie uit het Raalter gemeentehuis een dikke map om nog eens door te bladeren en een veertigtal dia’s, die de problematiek van Heino duidelijk moesten maken: de ‘parel’ van Salland is bezig zijn glans te verliezen…

Burgemeester Pieter van Veen en de wethouders Ben Haarman, Jos Elshof en Gerard Elferink, alsmede de contactambtenaar en de gemeentesecretaris, werden op het Marktplein welkom geheten. Na een korte wandeling en een uiteenzetting over de wateroverstort aan de Paalweg volgde in Zaal Oortwijn een presentatie met als één van de belangrijkste items achterstallig onderhoud in Heino. Aan de hand van een veertigtal dia’s werden locaties getoond waar al jaren sprake is van bouw, maar helemaal niets gebeurt. PB somt op: garage Van Dijk, de aanleunwoningen bij het European Care Hotel (de maat is vol!), Slotman aan de Raalterstraat, het woon/winkelproject aan de Canadastraat, het Sallands Partyrestaurant (al twee jaar geen party meer), de Haere enzovoorts.

Ook andere ‘ergernissen’ passeerden de revue. Zoals het aanzicht van Heino; de entree van het dorp (met name de situatie bij de algemene begraafplaats), de leegstaande winkels en wegbewijzering waarop nog steeds ‘gemeentehuis’ staat aangeduid. (zo blijven we hangen in het verleden) De centrale vraag die telkens gesteld werd: wie kan wát doen om de parel weer glans te geven?

“Wie heeft de regie over de projecten? Projectontwikkelaar, gemeente? We hebben het college per bouwproject om een reactie gevraagd. Op welke wijze zou een versnelling ‘geforceerd’ kunnen worden? Wat kunnen we er sámen aan doen?”, licht voorzitter Ab Westera toe. “Er staan 269 personen ingeschreven voor een bouwkavel en 455 voor een huurwoning. Waarom dan nog zo lang wachten op bouwprojecten? We hebben aangegeven dat ons geduld onderhand op is en dat we nú actie willen.”

PB heeft de gemeente om oplossingen, afspraken en een tijdspad gevraagd. Volgens de delegatie van PB toonde het college veel begrip en is er afgesproken met de gemeente dat de komende weken ingevuld gaat worden, hoe het nu precies staat. In september staat een thema-avond over woningbouw in Heino gepland, hiervoor gaat PB projectontwikkelaars en de gemeente uitnodigen. Dit omdat er tijdens de laatste ledenvergadering veel vragen zijn gerezen ten aanzien van woningbouw.

Wat de ontwikkelingen van het Dorpshuus aangaat, wil PB op korte termijn een afspraak met het Saalien en eventueel de gemeente over de stand van zaken. Westera: “Wat scholen/ kinderopvang betreft houden we een vinger aan de pols en hopen we ‘Heinobreed’ tot een goede oplossing te komen. Als PB kiezen wij geen partij, maar begeleiden we voornamelijk het proces. De Heinoërs moeten zélf aan het woord komen.” Onder het motto ‘Geef de parel weer glans’ zal PB tijdens de Heinose Pompdagen met een kraam vertegenwoordigd zijn en openstaan voor reacties of ideeën van inwoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.