peter bruinsma wint halve marathon raalte

Wind en regen deden de organisatoren van de tiende Halve Marathon van Raalte ’s morgens nog bezorgd omhoog kijken. De wind was zelfs zo sterk dat het springkussen bijna de lucht in vloog. Maar om kwart voor twee, vlak voor de start van de eerste wedstrijd kwam een geruststellende mededeling: volgens buienradar.nl zou Raalte het de rest van de dag zo goed als droog houden.

De lopers hadden die site helemaal niet nodig, ondanks de buien ’s morgens kwamen er ruim vierhonderd op de jubileumeditie af. Aat Verkade, één van de organisatoren, was dan ook een tevreden mens: “Een geweldig resultaat, het zijn er zeker net zoveel als bij vorige edities. En dat ondanks het weer.”

De lopers kregen ’s middags overigens geheel het gelijk aan hun zijde. Mede dankzij de wind werd er op liefst drie van de vier afstanden een nieuw parcoursrecord gevestigd. Bij de halve marathon zat dat er wel in trouwens. Anne van Schuppen (winnares van de halve marathon in 1.23.48) is niet voor niets al een aantal keer nationaal kampioen op die afstand geweest. Zij verbeterde het oude record met ruim zes minuten.

Het spannendst was de strijd bij de heren op de halve marathon. Peter Bruinsma uit Deventer deed zijn startnummer (1) eer aan en wist net voor Rene Poppe uit Zwolle te finishen. Beide kemphanen lieten dezelfde tijd (1.14.55) noteren. Dat was natuurlijk niet genoeg om de toptijd van vorig jaar te verbeteren (toen won internationaal topper Luc Krotwaar). Wel was Bruinsma drie seconden sneller dan zijn eigen parcoursrecord.

Raaltenaar Martin Breunissen liep de vijf kilometer: “Eigenlijk was het niet zwaarder dan vorig jaar. Natuurlijk is de wind lastig maar het parcours loopt behoorlijk rond. Je hebt dus net zo vaak rug- als tegenwind.” Breunissen finishte als vierde in een tijd van 18.08.

De volledige uitslagenlijst van alle afstanden is terug te vinden op: staging2.halvemarathonraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.