oud leert jong hoe je moet vissen

Vissen is méér dan een hengeltje uitgooien. Je moet ook het een en ander van de natuur weten. Dat kregen de 63 kinderen mee op de jeugddag van de Hengelsport Federatie Oost Nederland. De Overijsselse hengelsportverenigingen hadden trouwens niet alleen kinderen naar het Carmel College gestuurd, er waren ook ouderen bij die de kennisoverdracht verzorgden. Dat ging vooral spelenderwijs waarbij houten visjes gevangen moesten worden en waarbij aan ringhengelen werd gedaan.

Maar ook moesten de kinderen het gewicht van een met lood verzwaarde koker raden, een oefening om in te schatten hoe groot een vis is die je onder water aan de haak hebt geslagen. Daarbij kregen de kinderen van de ouderen al vast een lesje visserslatijn. Thuis moet je zeggen dat ie een stuk zwaarder was, maar hier gaat het om leuke prijzen, dus laten we proberen het werkelijke gewicht te raden. Maar uiteindelijk was het echte werk toch nog het mooist: de demonstratie vliegvissen en na de middag een viswedstrijd bij de Drostenkampvijver.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.