ontsnapte gier bij lierderholthuis gevangen

De witruggier die Nederland een weekje in de ban heeft gehouden is gevangen in Lierderholthuis. De vogel was weggevlogen uit roofvogelpark Stonehenge Wildlife in Schoonewoerd en werd sindsdien overal in het land waargenomen. Althans dat dachten de mensen. Soms was hij wel op drie plaatsen tegelijk, meestal was het een blauwe reiger. Maar in Lierderholthuis was het ‘m echt. Liset Middelkamp en Michelle Land zagen het dier zitten. “Wij dachten: wat zit daar toch voor een rare vogel en hebben mijn vader erbij gehaald. Die dacht al dat het de verdwenen gier was en toen hebben we de politie erbij gehaald.”

Een valkenier van het roofvogelpark ving hem zonder enige moeite. De valkenier gokte erop dat de gier uitgeput was en dat ie wel zou zwichten voor een dooie rat en wat eendagskuikens.

Vanwege die verwachte honger waren ze tot die tijd in Lierderholthuis voor de zekerheid maar een beetje uit de buurt van de gier gebleven. Het is ten slotte een roofdier dat er om bekend staat niet vies te zijn van mensenvlees. En deze had ook nog eens een keer honger. De grijze veren met zwarte punten, de witte kop, de zwarte staart, de gekromde snavel… het werd allemaal op veilige afstand gefotografeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.