nieuwbouw de zonnehof feestelijk geopend

Met het doorknippen van vele gele ballonnen hebben de 84 leerlingen van de Zonnehof hun nieuwe school feestelijk geopend. De nieuwe vestiging van de Zonnehof aan de Hartkampweg in Raalte was al enige tijd in gebruik, maar woensdagochtend werd het prachtige schoolgebouw officieel geopend.

De Zonnehof is een streekschool voor kinderen met een verstandelijke handicap, een grotere ontwikkelingsachterstand, een complexere opvoedings- en onderwijsproblematiek. De school bestaat uit twee afdelingen, die zijn ondergebracht in één gebouw. Er is een SO en een VSO gedeelte. In het SO zitten leerlingen van 4 tot ongeveer 12 jaar en in het VSO zitten leerlingen van ongeveer 12 tot 20 jaar.

Het nieuwe schoolterrein van de Zonnehof heeft een parkachtig karakter, is veelhoekig van vorm en ligt aan een bocht in de Hartkampweg, tussen het verpleeghuis De Hartkamp en de Pauluskerk. Vanuit deze benaderingen is het idee ontstaan voor een gebouw bestaande uit twee constructief identieke driehoekige paviljoens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.