niet harder dan 80 van raalte naar ommen

Vanaf 9 juli mogen we van Raalte naar Ommen niet harder meer dan 80 kilometer per uur. In de week daaraan voorafgaand zal het nog wel langzamer gaan, want dan worden de aanpassingen verricht om de snelheid naar beneden te krijgen. Alleen de borden van 100 vervangen voor die van 80, dat is niet genoeg.

De N348 wordt soms de dodenweg genoemd. Er zijn in het verleden heel wat dodelijke ongevallen gebeurd, vandaar. In de discussie dat tegen te gaan, werd gesproken over minder oversteekplaatsen, verkeerslichten, tunnels en verlagen van de snelheid. Het is uiteindelijk dat laatste geworden. Om de snelheid naar beneden te halen, krijgt de weg een dubbele, maar vooral doorgetrokken streek in het midden. Daar mag je dus niet overheen, waardoor inhalen verboden wordt. Andere wegen hebben de positieve resultaten daarvan al lang uitgewezen. Niet inhalen is immers een stuk veiliger. Zachter rijden ook. Probleem van de tweebaans 100 kilometer-weg is, dat vrachtauto’s niet harder dan 80 mogen. Personenauto’s gingen die inhalen. Op 9 juli behoort dat tot het verleden.

In de eerste helft van de week wordt de weg tussen Lemelerveld en Ommen aangepakt. Daarna het stuk Lemelerveld-Luttenberg en tot slot Luttenberg-Raalte. Tijdens de werkzaamheden in het middelste stuk gaat de weg helemaal dicht. Bij het andere werk blijft er een rijbaan open. De oversteken blijven open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.