niet alle ouders houden zich aan de regels

Hoe is het gesteld met de verkeersoverlast in de Julianastraat in Heino? Salland Centraal nam dinsdagmorgen poolshoogte en vroeg enkele ouders, die hun kinderen met de auto naar school brachten, om hun mening.

Aanleiding is de brief van de familie Dijk, die de verkeersoverlast in hun straat helemaal zat is en maatregelen van de gemeente eist. “Het probleem is dat er veel ouders zijn, die zich niet aan de regels houden”, reageert Ad Roessink, die weer naar zijn auto terug loopt. “Zo mag je deze straat bijvoorbeeld maar van één kant inrijden. Ikzelf zet mijn auto altijd iets verderop op de grote parkeerplaats, vóór Guus. Dat is maar een héél klein stukje lopen.”

Een andere ouder: “Waarom ik met de auto ben? Ik moet wel, want ik woon zes kilometer verderop. Met de verkeersoverlast valt het nog wel mee hoor. Het probleem was dat er twee weken geleden één van de bewoners stennis maakte, toen hij met de tuin bezig ging en er om 8.45 uur een tractor door de straat moest. Tja, dat ging toen even niet. Om 12.00 uur weer hetzelfde drama… Dat ene kwartiertje dat de auto’s hier staan. Doe niet zo moeilijk. Ga dan toch even koffie drinken, zeg ik dan. Ik zie het probleem niet zo.”

Ook één van de andere moeders staat nogal nuchter tegenover de ‘verkeersoverlast’. “Misschien zeg ik het wat bot, maar je weet toch dat je tegenover een school gaat wonen? De tijden veranderen…Een koe moet niet vergeten dat die een kalf is geweest. Al begrijp ik heel goed dat de bewoners geen auto’s voor hun oprit willen. Ouders moeten alleen op vrije plekken parkeren. Dat verkeersplan dat er ligt, werkt bij lange na niet. Maar een oplossing heb ik ook niet; het is toch wel erg ingewikkeld. Ik zou trouwens de rijrichting in deze straat liever de tegenovergestelde kant opwillen, want uitstappen is erg lastig naast deze haag.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.