muziek renb staat drie dagen als een huis

De tweede festivaldag van Ribs&Blues bracht weer enkele muzikale hoogtepunten. Opener van de dag was de 16-jarige Amerikaan Eric Steckel. Hij wordt om een ID gevraagd als hij een biertje wil bestellen, maar speelt gitaar als één van de groten in de muziekwereld. Vakkundig ondersteund door meer ervaren musici en vanuit de coulissen met gepaste trots gadegeslagen door zijn meegereisde ouders. De Brabantse formatie Big Shampoo & The Hairstylers zorgde voor een genoeglijk uurtje met muziek in de stijl van Brian Setzer van de Straycats.

Een echt hoogtepunt was Bettye LaVette. Deze zestiger heeft een stem die ontroerend maar ook letterlijk hartverscheurend kan zijn. Zittend op het podium wist ze de stampvolle tent in haar ban te krijgen. Heel anders maar ook razend populair was het slotoptreden van Julian Sas. Samen met twee van de vroegere begeleiders van gitaarlegende Rory Gallagher bracht hij een betonhard muzikaal eerbetoon aan deze Ierse held van velen die vorig decennium overleed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.