mooi weer lekkere ribs en heel veel blues

Dagenlang werd met Pinksteren slecht weer voorspeld, maar de weergoden houden blijkbaar wel van een lekker stukje muziek. Door het mooie weer braken de bezoekersaantallen zondag zelfs alle records. Vermoedelijk ook door het hoogtepunt van de avond: Cuby met Lohues. Achteraf kun je je zelfs afvragen wat beter was. Deze setting van twee toppers in één optreden, of alleen Lohues met zijn Louisiana Blues Club. Laat Ribs&Blues maar eens nadenken of ze niet jaarlijkse zo’n unieke mix als hoofdact naar Raalte kunnen halen.

Het was een uitsmijter van de eerste orde, Daniël Lohues met ome Harry Muskee, ofwel Cuby&Blizzards. ‘Ik ben mijn drummer kwiet’ was geen titelsong van de Skik-zanger, maar wel zijn eerste woorden aan het publiek. Die drummer maakte dat Lohues niet met The Louisiana Blues Club naar Raalte kwam, maar – door bemiddeling van Beaphar-baas Henk Aa – met ome Harry. Het resultaat was een heel bijzonder concert waarbij Lohues ontspannen meespeelde maar toch een heel eigen rol had. Klassiekers als Windows of Your Eyes en Appleknockers Flophouse kregen daardoor een heel eigen vertolking.

Maandag, tweede Pinksterdag, staan minstens twee nieuwe muzikale hoogtepunten op het programma vanaf 13.00 uur. De superzangeres uit de VS Bette LaVette oftewel de Queen of Soul en het muzikale eerbetoon van Julian Sas aan gitaarlegende Rory Gallagher (met de steun van twee van de originele begeleiders van de Ier die vorig decennium al overleed) zijn alleen al de moeite waard van een bezoek aan de Domineeskamp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.