middelbrand zwolse poort snel geblust

Om 16.48 uur vanmiddag bereikte ons de melding dat er een binnenbrand zou woeden bij de Zwolse Poort aan de Knapenveldseweg in Raalte. Twee minuten later bleek dit zelfs al een middelbrand te zijn en dat is reden genoeg om de melding als zeer serieus te beschouwen. Zo dachten ook onze collega’s van Regiosalland.nl, waarna zij naar de betreffende plek toesnelden.

Eenmaal aangekomen bleek de middelbrand gelukkig al te zijn geblust door de plaatselijke brandweerlieden, maar daarmee was nog niet al het werk verricht. De brandweer achtte het verstandig het pand te ventileren, om enige problemen nadien voor te blijven. Over het ventileren bestaan namelijk nogal wat misverstanden, alleen een tijdje het raam openzetten is absoluut niet voldoende.

Na een half uurtje is de frisse buitenlucht namelijk alweer verdwenen en hopen vocht en bepaalde stoffen zich weer in woning of pand op, hetgeen vervolgens kan leiden tot klachten als hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, astma en allergische reacties. Beter is het om te zorgen voor een constante ventilatie, zo vertelt ons de website van het VROM. Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren!

Zie ook: Met helicopter naar brandstichter gezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.