Home / archiefcentraal / luttenbergs feest wil jumpstyle record

luttenbergs feest wil jumpstyle record

Jumpstyle is in. Onder met name jongeren is deze dans bijzonder populair. In discotheken en uitgaansgelegenheden, maar ook op scholen wordt jumpstyle of jumpen veelvuldig gesignaleerd. Het Luttenbergs Feest haakt daar natuurlijk graag op in.

Op zondagmiddag 12 augustus, voorafgaand aan het zwientie tikken, wordt een ludieke recordpoging jumpstyle gehouden. De precieze uitvoering van de recordpoging moet nog worden uitgewerkt, maar de organisatie mikt op enkele honderden deelnemers. Natuurlijk worden vele jongeren verwacht, maar ook de ‘iets minder jongeren’ onder ons kunnen hieraan deelnemen.

Jumpstyle, ook wel jumpen genoemd, gebeurt op stevige muziek met een flinke bass en een vrolijke melodie, waar veelal een sample van een bekende film of andere hit onder in zit. Hoewel oorspronkelijk de muziek en de dans vooral in hardcorekringen bekend was, lijkt nu wel of heel Nederland het jumpen heeft omarmd.

Op internet circuleren diverse filmpjes, waarin het jumpen wordt aangeleerd. Even googlen en je vindt diverse sites. Wij vonden deze wel mooi. Tijdens de recordpoging in Luttenberg zal een jumpstyle-demoteam de verschillende passen voordoen, waarna het de bedoeling is om met alle honderden deelnemers tegelijk te gaan jumpen.

Lees ook

Gemeente Raalte helpt schulden zo snel mogelijk aan te pakken

RAALTE – De gemeente Raalte gaat samenwerken met meer partijen om zo snel mogelijk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.