linderte beleeft mooie zonnige sportdagen

Katholieke basisschool De Linderte uit Raalte heeft op donderdag en vrijdag met succes haar jaarlijkse sportdagen beleefd. Waar er op het sportpark Tijenraan traditiegetrouw sport en spel op het programma stond voor leerlingen uit groep 7 en 8, daar besloot de school uit Raalte Noord om ook voor alle andere kinderen een eigen sportdag te organiseren. Daarbij werden zij bovendien letterlijk in het zonnetje gezet.

De groepen 1 en 2, ook wel gewoon de kleuters genoemd, konden donderdagochtend al genieten van het mooie weer, waarbij zij getrakteerd werden op leuke spelletjes, ranja en enkele versnaperingen. Vrijdagochtend had de Raalter basisschool een volledig programma voor de groepen 3 tot en met 6 in elkaar gedraaid, waarbij een ieder kennis kon maken met verschillende sporten, uitgelegd door professionele begeleiders.

Dat veel van die begeleiders, naast de eigen juffen en meesters, vroeger zelf ook op De Linderte hebben gezeten gaf de sportdagen extra kleur. Maar ook enkele beroepstrainers wisten de kinderen te bekoren met bijvoorbeeld een tennistraining of een supersnelle cursus in karate. Alle sportoefeningen, wedstrijdjes en behendigheidsspellen vonden plaats in en rondom de school.

In twaalf groepen van ongeveer 15 leerlingen werd zo een heel circuit doorlopen. Zo kon ieder kind aan het einde van de ochtend trots tegen ouders vertellen dat het heeft getennist, gedanst, gehandbald, gehockeyed, een cursus karate heeft gehad en een fietsparcours heeft afgelegd. Dat er ’s middags nog gewoon een reguliere halve schooldag op het programma stond mocht de pret niet drukken. Mede door een stralende zon kan de organisatie terugkijken op een succesvol initiatief!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.