lezen wordt weer leuk met de boekenbox

De BoekenBoxen maakt lezen weer leuk!

Kinderen met leesproblemen moeten veel lezen. Veel ouders geven aan dat hun kind hiervoor moeilijk is te motiveren. Het thuis oefenen levert regelmatig spanning op. Dus: lezen moet voor deze kinderen extra leuk worden gemaakt. Jolande Biljardt van de bibliotheek Raalte en Elvira Rouwenhorst-Pont van RT-praktijk Obalo hebben daarom iets leuks gemaakt, speciaal voor deze kinderen vanaf ongeveer groep 5: de BoekenBoxen.

Een BoekenBox is een plastic koffertje met daarin een aantal boeken, materialen en activiteiten rond een leuk onderwerp. De bedoeling van de BoekenBox is kinderen te laten zien dat lezen wèl leuk kan zijn en ze te motiveren om te gaan lezen. Er zijn nu zeven onderwerpen: vlinders, voetbal, dinosaurussen, de kameleon, ridders & kastelen, paarden en stenen & fossielen. In deze laatste box zitten bijvoorbeeld naast boeken en een werkmap, ook echte fossielen om te bekijken. In de BoekenBoxen zijn ook spelletjes te vinden, kleurplaten, zoekkaarten en een boekje met dingen om te doen rond het onderwerp. Niet alleen een lees-box dus, maar een echte doe-box.

Natuurlijk zijn zeven BoekenBoxen niet genoeg, dat beseffen Biljardt en Rouwenhorst ook. “We gaan eerst kijken of kinderen het net zo leuk vinden als wij”, aldus Jolande Biljardt, “maar we verwachten dat zeker. En dan komen er natuurlijk snel nieuwe onderwerpen bij.” De boxen zijn op vertoon van een jeugdpas drie weken te leen. Voor nieuwsgierigen is in de bibliotheek tijdelijk een BoekenBox tentoongesteld. Voor meer informatie kijk op staging2.bibliotheekraalte.nl of op staging2.obalo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.