kwiek rohda sv raalte en de velden

Op de plaat bij dit artikel staan linksboven de twee sportvelden voor SV Raalte, rechts de zes sportvelden van Rohda Raalte en midden onder (bruin-rood) de twee handbalvelden voor Kwiek. De gele vlakken zijn parkeergelegenheid. De rode ster in het midden is nieuwe accommodatie.

De tekening is een schets van de gemeente Raalte. SV Raalte heeft zelf ook een schets gemaakt. Daarin is de Zwolseweg niet afgesloten. SV Raalte heeft daarin wel vier voetbalvelden aan de overzijde van het spoor gepland. De vereniging hoeft dan geen velden te delen met Rohda. Dat is wel het geval met de gemeentelijke plannen. Daarin moet een aantal voetbalvelden van kunstgras worden. Rohda en Raalte moeten die (of één ervan) delen. Voordeel van kunstgras is dat ze altijd bespeelbaar zijn. Je kunt er op trainen en je kunt er heel wat wedstrijden in het weekend op afwerken.

SV Raalte ziet nog meer voordelen in het plan de spoorzone gelijk te betrekken in de plannen; dan kun je hockey en atletiek ook gelijk naar de sportdriehoek van Raalte halen. Kwiek is vooral tegen de gemeenteplannen omdat de twee verharde handbalvelden ook als parkeerplaats gebruikt zouden moeten kunnen worden. Kwiek-voorzitter Schoenaker eerder daarover: “Onbespreekbaar”.

Rohda staat geheel achter de plannen van wethouder Jean Paul Gebben. Wel wil Rohda zo snel mogelijk een kunstgrasveld. De vereniging kan het steeds maar groeiende aantal teams nagenoeg niet meer kwijt op de velden. Mede daarom wil wethouder Gebben nog niet aan de spoorzone denken. Dat zou de plannen vertragen. Hij wil op korte termijn beginnen en heeft zijn plannen daarom stapelbaar gemaakt. Daarbij kan de spoorzone altijd nog een keer worden ingevuld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.