Home / archiefcentraal / jubileumviering stroatkjals ware happening

jubileumviering stroatkjals ware happening

In het mooi aangeklede Amfitheater in Luttenberg was het maandagmiddag een drukte van belang. De viering van het 10-jarig bestaan van de Stroatkjals is uitgelopen op een ware happening, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Rond 14.00 uur liep het theater vol met toegestroomd publiek. Afgetrapt werd er door de koren en de fanfare met het Luttenbergse volkslied. Vervolgens was het de beurt aan de jubilerende Stroatkjals zelf. De heren lieten zich meteen van hun beste kant zien. Het optreden van het straatkoor werd gevolgd door verschillende andere optredens: de drumband, het koor Palet en de fanfare de Bergklanken. Een en ander werd vakkundig aan elkaar gepraat door Marcel Veldkamp.

Na de pauze werden allereerst de zusters van de Stichting Meisjesstad (het goede doel) naar voren gehaald. De zusters werden in het zonnetje gezet en verrast met de mededeling dat de opbrengst van de jubileumviering voor hen was. Nadat de Stroatkjals samen met de zusters het lied ‘Achter in het stille klooster’ hadden gezongen, werd het programma vervolgd met diverse nummers die afwisselend werden gespeeld door de fanfare met Palet, Palet met de Stroatkjals, de Stroatkjals met de fanfare en tot slot een aantal nummers gezamenlijk, met daarbij ook de drumband.

Het publiek genoot zichtbaar van een mooi en gezellig gebeuren in het Amfitheater. Tussendoor mocht het straatkoor diverse felicitaties van Luttenbergse organisaties en van een aantal bevriende koren uit de omgeving in ontvangst nemen. Uiteraard gingen hun giften in de gereedstaande melkbussen, waarin ook het publiek een bijdrage kon deponeren. Ook de opbrengst van de consumpties kwamen ten goede aan de Stichting Meisjesstad.

Om het goede doel verder te ondersteunen heeft het organiserende en jubilerende koor de Stroatkjals een bijdrage van 250 euro in de melkbus gedaan. De opbrengst van het jubileumconcert wordt op zondag 24 juni tijdens het zesde straatkorenfestival in Luttenberg aan de zusters overhandigd.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.