jeugd wil multifunctioneel kunstgebouw

Er moet een multifunctioneel gebouw in Raalte komen (met een podium en muziekinstrumenten), waarin jongeren samen kunnen komen om te luisteren naar hun eigen muzieksoorten. Daarnaast moet er in het gebouw ook kunst (beeldhouwen, tekenen, schilderen, dans en dergelijke) bedreven kunnen worden. Dat is de belangrijkste conclusie van de bijeenkomst maandagavond in jongerencentrum Traxx.

De Culturele Raad Raalte, Landstede Welzijn en het Carmel College Salland hadden in Traxx speciaal een avond belegd voor de jeugd, om te spreken over cultuur en kunst. In Traxx kwamen een aantal jongeren daarvoor opdraven.

Aanleiding voor het organiseren van een bijeenkomst was, dat de gemeente Raalte bezig is om haar ambities op het terrein van cultuur op papier te zetten. Daartoe deed de gemeente onder andere een onderzoek en organiseerde de Culturele Raad Raalte een debat onder de titel ‘Cultuur op Maat’. Zowel bij het onderzoek als bij het debat was niet of nauwelijks jeugd betrokken. Daarom was er maandagavond een bijeenkomst die speciaal op de jeugd is gericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.