jeugd grijpt naar drank door prestatiedruk

Volgens de wetenschapper van de Universiteit Bielefeld heeft een deel van de jongeren, vooral jongens, grote problemen met de eisen die school, familie en leeftijdsgenoten stellen.

Zij voelen zich steeds machtelozer en zoeken hun toevlucht in bijvoorbeeld drank of drugs. De onderzoeker schat de omvang van deze groep jongeren op 10 tot 15 procent en de groep zou steeds groter worden.

Het drankgebruik onder jongeren is de laatste weken weer volop in het nieuws. Politiek en politie in Salland sloegen vorige week de handen ineen en kwamen met een gezamenlijke aanpak. Minister Guusje ter Horst kwam zelfs met het voorstel om over te gaan op een verkoopverbod van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. De Duitse onderzoeker Hurrelmann belicht de kwestie nu van een geheel andere kant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.