honderdste elbobus feestelijk ontvangen

In aanwezigheid van ruim honderd genodigden is zaterdag de honderdste Elbobus feestelijk in gebruik genomen. Speciale gast was loco-burgemeester Jos Elshof, die met één druk op de knop de jubileumbus tevoorschijn ‘toverde’.

In de Elbo-garage aan de Huygensstraat had de loco-burgemeester de Elbo omschreven als een ‘onderneming met een hart’. Aanleiding daarvoor was het goede doel dat de Elbo-directie had verbonden aan het jubileumfeestje; een schoolvaccinatie-programma in Ghana. Gasten van het Elbo-feestje was gevraagd in plaats van bloemen of cadeaus een donatie voor dit goede doel mee te brengen.

Een verzoek dat niet aan dovemansoren was gericht; gasten, busleverancier Evobus Nederland en ook Elshof brachten flink gevulde enveloppen mee voor initiatiefneemster Christine Reinartz. Helemaal bijzonder was de bijdrage van ‘Mister Elbo’ Co Besselsen; hij bracht een cheque mee van maar liefst duizend euro. Genoeg om ruim 63 Ghanese schoolkinderen te kunnen vaccineren, niet geheel toevallig precies het aantal zitplaatsen van de nieuwe Elbobus.

In een korte toespraak prees loco-burgemeester Elshof de Elbobus door de betrokkenheid met het Ghanese vaccinatie-programma als een ‘onderneming met een hart’. Ook ging Elshof kort in op de problematiek van de bereikbaarheid van Heino middels het ‘karrespoor’ tussen Raalte en Zwolle. Vervolgens verplaatste het gezelschap zich naar buiten om met een glas champagne in de hand de nieuwe bus te verwelkomen.

Na een paar harde knallen verscheen temidden van een ware confettiwolk de nieuwe bus, de voor Europa unieke Mercedes Tourismo. Zelfs de weergoden hielpen deze zaterdagmiddag mee, waardoor veel bezoekers de gelegenheid te baat namen om de nieuwe bus en de rest van het uitgebreide Elbo-wagenpark uitgebreid te bewonderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.