hoe zien sallanders toekomst platteland

In het buitengebied van Salland wordt op dit moment veel ondernomen om het platteland een ander aanzien te kunnen geven. Er zijn tal van initiatieven op gebied van landbouw, recreatie en natuurontwikkeling.

In een landschapsontwikkelingsplan (LOP) willen de drie Sallandse gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer vastleggen hoe de sterke punten te behouden en welke initiatieven tot een opwaardering van het landschap kunnen leiden. Doel van de gemeenten is om in de nieuwe bestemmingsplannen voor het buitengebied deze gewenste initiatieven mogelijk te maken, om zo ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan. Hierover willen zij graag met belangstellenden in gesprek. Inwoners worden uitgenodigd eind deze maand naar de inloopbijeenkomsten te komen en mee te werken aan een mooie toekomst voor het landschap.

De bijeenkomsten hebben ’s avonds plaats en de zalen zijn open vanaf 19.00 uur. In de gemeente Raalte is de inloopbijeenkomst op dinsdag 22 mei in Zaal Oortwijn, aan de Canadastraat 9 in Heino. De gemeente Olst-Wijhe volgt op woensdag 23 mei in Zaal Logtenberg in Boerhaar. Deventer sluit de rij op donderdag 24 mei bij Café Restaurant De Koerkamp, aan de Bathmenseweg 18 in Lettele.

Iedere avond wordt er om 19.15 uur een korte presentatie gegeven, die om 20.15 uur wordt herhaald. Belangstellenden kunnen dus zelf kiezen wanneer zij aanschuiven. Indien inwoners van een bepaalde gemeente verhinderd zijn voor de avond in hun eigen gemeente, dan zijn zij ook van harte welkom bij de bijeenkomsten in één van de buurgemeenten. In elke gemeente zijn alle overzichtskaarten van het hele gebied aanwezig.

Begin dit jaar is geïnventariseerd welke functies er zijn op het Sallandse platteland. De resultaten van deze inventarisatie zijn op overzichtskaarten met verschillende kleuren weergegeven. Zo is eenvoudig te zien waar bijvoorbeeld een agrarisch bedrijf is of waar een woning staat. Naast kaarten met de verschillende functies zijn er ook kaarten gemaakt waarop informatie staat over onder meer het landschap, de natuur, de bodem, de ligging van waterlopen, de infrastructuur. Tijdens de inloopbijeenkomsten kunnen aanwezigen mondeling of schriftelijk hun reactie geven op de inventarisatiekaarten.

De wensen die kenbaar zijn gemaakt met betrekking tot de ‘bouwvlakken’ (daar waar gebouwd mag worden) zijn nog niet beoordeeld en verwerkt in de kaarten. In een latere fase krijgt iedereen nog de kans hierop te reageren. De gemeenten nodigen iedereen van harte uit om tussen 19.00 en 22.00 uur langs te komen om de inventarisatiekaarten te bekijken en de mening en ideeën van de aanwezigen te horen over mogelijke toekomstige ontwikkelingen in de woon- en/of bedrijfsomgeving.

Alle informatie die tijdens de inloopbijeenkomsten worden gepresenteerd, staat vanaf 19 mei ook op de speciale website die voor dit project is geopend: staging2.sallandbuiten.nl. Hier is ook algemene informatie over het project te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.