hij staat er weer de grote rode feesttent

Hij staat er weer, de grote rode en inmiddels herkenbare feesttent van Ribs&Blues. Tijdens het komende pinksterweekend kunnen de bezoekers van de elfde editie van het festival weer volop genieten van de combinatie: bluesmuziek en spareribs.

Het festivalterrein op de Domineeskamp is dit jaar overigens groter dan andere jaren. Door de explosieve stijging van het aantal bezoekers bij dit gratis toegankelijke festival met elf bands (blues, bluesrock en Americana) uit de VS, Canada, Groot-Brittannië, België en Nederland groeide de behoefte aan meer ruimte voor de 30.000 verwachte bezoekers.

De opzet van Ribs&Blues is ruim elf jaar geleden door de Raalter ondernemer Hans Reinders bedacht, na een bezoek in downtown Chicago aan een open air muziekfestival met Americana (blues, cajun, folk, roots, etc.). De door hem als bijzonder ervaren combinatie van muziek en smakelijke spareribs voor het hele gezin, werd met veel succes overgezet naar Raalte.

Ook na elf jaar is de aankleding van het (vergrote) festivalterrein in de sfeer van het diepe zuiden van de VS met onder andere grillhouses en houten huisjes opgebouwd uit afvalhout, aangevuld met Sallandse gemoedelijkheid, een professionele organisatie en gedragen door meer dan 500 vrijwilligers (onder meer speelsters van handbalclub GIBO Groep Kwiek) uit de eigen regio nog steeds heel bijzonder…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.