heino geniet van uitbundig oranjefeest

Met publiekstrekkers als de Badkuipenrace en ‘Dancing with un Heinoër’ is het Oranjefeest Heino een groot succes geworden. Op het Heinose Marktplein was het de hele middag gezellig toeven, voor jong én oud was er volop vermaak. Met name het dansfestijn, dat met veel glitter en glamour werd gepresenteerd, bleek een schot in de roos.

Vol bewondering keken de Heinoërs naar de dansverrichtingen van een aantal dorpsgenoten, die onder leiding van profdansers van Dansschool Benno Zanting een dans hadden ingestudeerd en wel precies zoals bij ‘Dancing with the Stars’. In de spotlights onder andere Gerrit Kloezeman (Weense wals), Marije Krosman (cha cha cha), Wim Lozeman (Rumba) en Ellen Hollewand (Jive). Maanden geleden zijn de kandidaten al met oefenen begonnen. Het aardige was dat Cor van der Stroet, voorzitter van de jury van ‘Dancing with the Stars’, kwam jureren.

Ook voor de ludieke Badkuipenrace was veel publieke belangstelling. Het ging om een stoelendans, waar twintig met modder gevulde badkuipen voor werden gebruikt. Zodra de muziek stil viel, moesten de deelnemers in één van de baden springen, die in een cirkel stonden opgesteld. Het spektakel was een lust voor het oog, vooral door de grappig uitgedoste kandidaten.

Andere evenementen waren de aubade, de versierde fietsenoptocht, het darttoernooi, de streettennis op de Munnikenhof en de scoutingactiviteiten. De Rozendaelgroep presenteerde een eigenhandig gebouwde draaimolen, kinderen konden een broodje roosteren boven het vuur. Met een uniek concert van het Heino’s Mannenkoor, met medewerking van de befaamde Saint Petersburg Concert Singers, werd het Oranjefeest Heino waardig afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.