heikera heeft dit voorjaar de wind mee

Want ook zondag kon met 603 deelnemers voor de Heikera Recreatief opnieuw van een recorddeelname worden gesproken.

Vooruit, onze fotograaf stapt deze keer zelf maar eens op de fiets en kiest voor de meest bescheiden afstand: dertig kilometer. Tegen een uur of elf inschrijven bij Zaal Oortwijn en na een vriendelijke afscheidsgroet van toerleider Willy Smeenk en clubgenoten fris op weg. Op de Heinose Stationsweg worden we door fanatieke fietsers, die alweer op de terugweg zijn, wat meewarig aangestaard. Je ziet ze denken: nu nog op weg? Wij hebben er al 30, 60 (of zelfs 90) kilometer opzitten! Afijn, lekker doortrappen richting Elshof. Gelukkig wordt er niet in colonne gefietst.

Respect (maar ook lichte irritatie) als we worden ingehaald door een groepje zestigplussers… Maar ach, gewoon genieten. Er staat nauwelijks wind, het zonnetje schijnt, de zwaluwen scheren en het ruikt heerlijk naar gemaaid gras en vlier. Over smalle landweggetjes doorsteken we het Sallandse platteland. Aan de Leugenhorst springt een meisje de weg op. Of we zin hebben aan koffie, voor slechts 0,50 cent te krijgen aan haar kraampje. Nee, te vroeg!

De wegbewijzering is trouwens prima in orde. En was die dat niet, dan heb je nog een uitgebreide routebeschrijving. En dat is maar goed ook, want niet alle wegen zijn bekend gebied, zo blijkt. Maar wat is het hier mooi! Het agrarische platteland is vooral te proeven als we in de omgeving van de Waterstraat komen (tussen de Boerhaar en Broekland) en moeten wachten op een stoet koeien die de weg oversteekt. Toch een kostelijk gezicht…

In Broekland wacht bij café De Hoppe een kop geurige koffie, waarna koers gezet wordt naar Raalte. Via de bosrijke omgeving van de Hondemotsweg gaat het richting Heino, waar een glimmende medaille klaar ligt. In totaal telde de dertig kilometer 290 deelnemers, op de zestig kilometer waren er dat 210 en op de negentig 103. Dit keer waren veel campinggasten van de partij, liet toerleider Smeenk weten. Als Heikera 8 juli de Kermistoer vanaf café d’ Olde Wettering te Lierderholthuis organiseert, gaan we misschien wel voor de zestig kilometer! Maar dan wél wat vroeger uit de veren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.