gemeente raalte sluit 2006 af in de plus

De gemeente Raalte heeft het jaar 2006 afgesloten met een positief resultaat van ruim 4 miljoen euro. Dat maakte wethouder Jean Paul Gebben donderdagochtend bekend tijdens de presentatie van de ‘Jaarrekening 2006’.

“Het was een druk jaar, met veel ontwikkelingen en inspanningen”, blikt Gebben terug op 2006. “Daarnaast was het ook een jaar met forse meevallers en tegenvallers.” 2006 was het jaar van de nieuwe gemeenteraad en een nieuw college, die samen het bestuursakkoord ‘Aktief Verbinden’ hebben vastgesteld. Hierin heeft het gemeentebestuur duidelijk gekozen voor een interactieve houding richting inwoners, bij het maken en uitvoeren van beleid.

Een belangrijke ontwikkeling die volgens de wethouder van financiën veel inspanningen vraagt van de gemeenteraad, het college, de ambtelijke organisatie, maar ook de inwoners. “Maar al deze inspanningen hebben wel geleid tot het positieve resultaat van de jaarrekening.” Het rekeningsaldo over 2006 bedraagt ruim 4,1 miljoen euro in de plus.

Dit positieve saldo is voor maar liefst 2,7 miljoen euro toe te schrijven aan de verkoop van aandelen Vitens. Het restant van 1,4 miljoen euro is het bedrijfsresultaat 2006 ‘uit normale bedrijfsvoering’. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere het saldo van; het niet aanwenden van gereserveerde middelen (0,5 miljoen), meeropbrengsten van belastingen (0,6 miljoen), minderopbrengst algemene uitkering gemeentefonds (0,6 miljoen) en het nog niet ten uitvoering brengen van investeringen (0,4 miljoen).

Tot slot nog enkele feitjes van het afgelopen jaar, die wethouder Gebben tijdens de presentatie opsomde. Zo zijn er in 2006 ‘slechts’ 83 bezwaarschriften ingediend. Dit is fors minder dan de 105 van 2005. Verder is op basis van een onderzoek gebleken dat Raalte in 2006 opnieuw bij de ‘goedkoopste’ gemeenten van Overijssel behoort. “We zijn één plaatsje gezakt. Naast Dalfsen is nu ook de gemeente Staphorst goedkoper”, vertelt Gebben, die overigens niet de ambitie heeft om Staphorst weer te passeren. “Natuurlijk hebben burgers het liefst zo min mogelijk lasten, maar de vraag is ook wat je er voor terugkrijgt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.