gebben vastberaden over plan tijenraan

Het heeft er alle schijn van dat wethouder Jean Paul Gebben de plannen voor samenbundeling van SV Raalte, Rohda Raalte en Kwiek zonder al te veel wijzigingen naar de beslissende raadsvergadering van 7 juni stuurt. Donderdagavond heeft politiek Raalte over het voorstel van wethouder Gebben gediscussieerd. Wat vooral opviel was de vastberadenheid waarmee Gebben zijn plan verdedigde.

In de discussie over de toekomst van sportpark Tijenraan lijkt vooral steeds vergeten te worden dat het gebruik van de weilanden tussen spoor en de weg Zwolle-Nijverdal niet eerder dan over acht jaar een optie is. Want wil je ze gebruiken, dan moet er een tunnel onder het spoor door. “En die hebben we niet eerder dan over acht tot tien jaar”, betoogde wethouder Gebben gisteren in de raad. Als je dan haast hebt bij de ontwikkeling van een nieuw sportpark – Rohda heeft die haast, maar de gemeente ook, omdat die de gronden van SV Raalte wil gebruiken voor woningbouw – is ieder plan met sportaccommodaties in die spoorzone niet realistisch, liet de wethouder doorschemeren.

Overigens heeft hij alle begrip voor de protesten tegen de plannen, maar hij kon het niet laten SV Raalte een sneer te geven. “Ze schijnen hier in het gemeentehuis de deur plat te lopen. Ze hebben alle raadsfracties met hun plannen bestookt. Maar bij mij hebben ze nooit aangeklopt.” Gebben is wat dat betreft meer gecharmeerd van de constructieve houding van Kwiek: “Met hen ben ik zo goed als tot een akkoord gekomen”, hield hij de raad gisteren voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.