fors meer drankchauffeurs in salland

Het aantal chauffeurs dat met te veel drank op achter het stuur wordt gepakt, is in Salland in een jaar tijd bijna verdubbeld. In 2005 werd nog 1,4 procent van de aangehouden chauffeurs betrapt op te veel drank. In 2006 was dat ineens 2,1 procent. Dat blijkt uit het rapport ‘Rijden onder invloed’ dat het Ministerie van Verkeer en Waterstaat donderdag uitgaf.

Landelijk is ook een stijging te zien, maar daarbij is zeker geen sprake van een verdubbeling. In 2002 zat nog 2 procent voor bestuurdersbegrippen beschonken achter het stuur. In de jaren daarna werd dat teruggedrongen naar 1,8, 1,5, en 1,2 procent. Aan die daling is vorig jaar dus een abrupt eind gekomen. Het rapport van Verkeer en Waterstaat geeft geen verklaring voor de stijging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.