eis maatregelen verkeersoverlast springplank

De familie Dijk uit Heino is de overlast in de Julianastraat helemaal zat. Probleem is dat ouders die hun kinderen met de auto naar basisschool de Springplank brengen de weg vastzetten. “We eisen maatregelen van de gemeente, voor zolang die school nog in onze straat staat”, schrijft Dijk in een brief aan de gemeente.

Het autoverkeer is in de jaren enorm toegenomen door het halen en brengen van kinderen. Vaak is de oprit van de briefschrijver dan geblokkeerd of loopt het verkeer in de straat vast, omdat auto’s aan weerszijden van de weg of zelfs óp de weg geparkeerd staan. Intussen groeit de Springplank als kool en heeft Dijk in de wandelgangen gehoord dat er zelfs een derde noodlokaal bij moet.

Het is allerminst een geregisseerde actie om aan te geven dat één school al verkeersoverlast veroorzaakt, laat staan een hele reeks scholen rondom sporthal Hoogerheijne, zoals de gemeente van plan is. Uit de brief van Dijk aan de gemeente valt zelfs op te maken dat hij vóór die verhuizing is. Dan is de Springplank mooi uit de Julianastraat.

Al sinds 2001 voert Dijk actie tegen verkeersoverlast. Hij stuurde toen een eerste brief naar de gemeente. “Resultaat; er is niks mee gedaan.” Later is er een verkeersplan opgesteld waar het schoolhoofd en Veilig Verkeer Nederland nog voor in het zonnetje werden gezet. “Resultaat: het werkt even voor een deel en dan is het weer mis.” Daarna is de politie op verzoek van de politiek wezen controleren. “Resultaat: een paar keer een aantal bekeuringen uitgeschreven wat ook een schrikeffect opleverde. Daarna geen politie meer en het probleem is er weer.”

Dijk is het nu zat en eist een oplossing. Zijn brief zal ongetwijfeld in één van de eerstvolgende politieke vergaderingen worden behandeld, want alle fracties hebben een afschrift gekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.