dolle pret met oergames in laag zuthem

De wetering overzwemmen, honderd meter de weide in rennen, op zoek gaan naar verstopte ‘dinosauruseieren’ en deze zo snel mogelijk proberen terug te brengen naar het ‘nest’. En dat alles in Flintstonekledij… De oergames, onderdeel van het uitgebreid gevierde Oranjefeest Laag Zuthem, stonden garant voor veel pret.

Een aangename, feestelijke en gezellige sfeer in het kleine Oranjelievende dorpje aan de wetering maandagmiddag. De Zuthemers vermaakten zich kostelijk met de spelen die het Oranjecomité Laag Zuthem dit keer voor ze bedacht had. Zoals menhir sjouwen, mammoet schieten, dinorace (een kruiwagenrace) en bottenrace. Vorig jaar hadden de Zuthemers al veel lol met de Highlandgames.

Het gebeuren speelde zich af in de omgeving van het Weegel, bij de wetering, waar voor deze speciale gelegenheid een houten bruggetje was aangelegd. De deelnemende teams hadden zich zaterdagavond, tijdens het geslaagde tentenbouwersfeest in de feesttent bij Het Trefpunt, al aan het publiek voorgesteld en allemaal een schitterende act laten zien.

Volgens Dick van Munster van het Oranjecomité was ook de Sing -in, waar iedereen die iets wil zingen of spelen een kans krijgt om op te treden voor een publiek, zondagmiddag bijzonder geslaagd. Meer dan 200 mensen namen een kijkje. Het thema oertijd kwam ook terug in de kinderoptocht, die maandagmorgen onder leiding van Muziekvereniging Salland uit Lierderholthuis door het dorp ging. Burgemeester Pieter van Veen opende het festijn, waarna de kinderen een ballon oplieten. Ander vermaak was een panna-toernooi, sumo-worstelen en diverse kraampjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.