doek voor rohda raalte definitief gevallen

Rohda Raalte is gedegradeerd uit de hoofdklasse C. De ploeg van trainer Art Langeler is er zondagmiddag niet in geslaagd, de 0-1 nederlaag van afgelopen donderdag tegen eersteklasser Rheden om te buigen in een overwinning. In Rheden gingen de Raaltenaren zelfs met 2-1 onderuit en dus rest alleen nog de aftocht naar de eerste klasse.

“Het is bijzonder kloten”, zegt Langeler in een eerste reactie op de uitschakeling in de nacompetitie, met als gevolg degradatie naar de eerste klasse. “Natuurlijk zijn er wel een aantal oorzaken, maar uiteindelijk hebben we gewoon te weinig punten gepakt. En dus vliegen wij er terecht uit.” De oefenmeester van de Raaltenaren zag in Rheden zondagmiddag dat zijn ploeg zeker gelijkwaardig was aan Rheden, maar zoals vaker in de afgelopen periode zat het Rohda niet mee. Het bleef lange tijd 0-0 en dus tikte de klok door in het nadeel van de rood-gelen.

Rohda probeerde van alles om een doelpunt te forceren, maar het net werd niet gevonden. Alle hoop in het Rohda-kamp vervloog helemaal na zo’n 65 minuten spelen. De Raaltenaren waren in de aanval, maar in de tegenstoot kreeg Rheden een vrije trap die wel achter Rohda-doelman Ido Wentink belandde. “Vervolgens hebben wij alles of niets gespeeld en dat werd niets, want Rheden wist de 2-0 te maken”, aldus Langeler. Vlak voor het eindsignaal kwam Rohda nog terug tot 2-1, maar dat kon de pijn absoluut niet meer drukken.

Na vier seizoenen hoofdklasse keert Rohda Raalte nu dus terug naar de eerste klasse. Volgend seizoen weer nieuwe kansen? “Ja, dat is waar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.