degene die nog dauwtrapt heeft er lol in

Salland is niet zo druk aan het dauwtrappen. Onze fotograaf maakte tussen 07.00 en 08.00 uur een rondje Mariënheem, Nieuw Heeten, Heeten, Broekland, Heino, Raalte en kwam niet meer dan drie groepen fietsers tegen en een meneer die naast de pony’s op de Heetense markt de weg kwijt was.

De enig fietsende groep bestond uit de kwieke ouders op de foto hiernaast. De twee groepen met jongeren pauzeerden. Toeval? Hoe dan ook, als dauwtrappen een geval is van ‘jong geleerd is oud gedaan’ dan is het over een paar jaar uitgestorven. “Zal wel door het weer komen”, veronderstelde de man op de Heetense markt, die na aanwijzingen van onze fotograaf weer verder kon richting Okkenbroek. Het weer, dan kan dat hooguit vanwege de kou komen. Want het was droog.

Die wel fietste, had er lol in en was soms al lekker vroeg aan het bier. “Vroeg aan het bier? Och, normaal komen we net uit de disco, dus het is eerder een beetje laat”, aldus een vrolijke dauwtrapper uit Heino. Dit clubje uit Lierderholthuis, Heino en Raalte was nog heel wat van plan. “Vanavond om vijf uur gaan we barbecuen. Dus tot die tijd blijven we nog op de fiets.” Waar de tocht verder vandaag nog helemaal naar toegaat, wisten ze niet. “Via Dalfsen en Wythmen”, vermoedde één van hen. Maar anderen spraken dat tegen. Zou ook onlogisch zijn, want onze fotogaaf trof het stel tussen Heeten en Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.