damteam de dolfijn zegeviert op eigen grond

Toch leuk? Als eerste eindigen bij de halve finale van het NK schooldammen en óók nog eens in eigen dorp. Dat overkwam team 1 van basisschool De Dolfijn zaterdag in het Kerkhuus aan de Canadastraat in Heino. Tweede werd De Marskramer uit Assen, derde De Branink uit Laren (Gelderland). Uiteraard kregen de drie winnaars een prachtige beker en mogen ze door naar de finale, die 9 juni wordt gespeeld in een nader te bepalen plaats. Héél misschien wordt ook die wel weer in Heino gespeeld…

De halve finale in Heino werd gespeeld door leerlingen uit groep 6, 7 en 8. Omdat één school kort van tevoren had afgemeld, werd De Gouden Emmer bereid gevonden om voor deze school in te vallen. En dat deden ze niet onaardig; ze eindigden op de elfde plaats. Er werden acht rondes gespeeld volgens het zogenaamde ‘Zwitsers systeem’, dat wil zeggen dat de strijd wordt aangegaan met een team van (ongeveer) gelijke sterkte.

Op vijf andere plaatsen in Nederland werden eveneens halve finales gespeeld. In totaal streden 96 teams (zes keer een poule van zestien) om een plekje in de finale. De organiserende damclub DOS heeft de intentie om ieder jaar een groot evenement te organiseren. Zo werd vorig jaar het NK sneldammen georganiseerd en ook al eens een NK dammen voor meisjes. Groep 5/6 van De Dolfijn en De Gouden Emmer, die respectievelijk in Bennekom en Hoogeveen een halve finale NK speelden, hebben helaas niet een eerste plek behaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.