Home / archiefcentraal / culturen ontmoeten elkaar op salland cup

culturen ontmoeten elkaar op salland cup

Bussen vol met jonge voetballers rijden af en aan bij sportpark Tijenraan. Op de velden van Rohda Raalte is het tweedaagse Salland Cup-toernooi vrijdag in alle hevigheid losgebarsten. De jongens en ook meiden vermaken zich tot dusver prima, mede dankzij de uitstekende weersomstandigheden.

Het is mooi om te zien, hoe al die ploegen uit België, Duitsland en alle windstreken van Nederland door elkaar lopen. En uiteraard op het veld tegen elkaar strijden. Maar aan alles is te zien dat iedereen op een prettige manier met elkaar omgaat. De gemoedelijkheid straalt er vanaf. Niet alleen op het veld overigens, maar ook daarbuiten. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van de ‘pannakooi’, die speciaal voor de Salland Cup op het sportpark is neergezet. Zonder scheidsrechter dagen ze elkaar uit in de kooi, om vervolgens de mooiste voetbaltrucjes te tonen. Het aanwezige publiek geniet er zichtbaar van en heeft misschien wel meer oog voor de hier en daar fabuleuze kunstjes in de kooi, dan voor de wedstrijden op de velden.

Lees ook

‘Na de teleurstelling begint het nu weer te kriebelen’

Luttenbergsfeest in afgeslankte vorm: drie terrassen geopend en een klein omlijstend programma LUTTENBERG – Ruud …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.