cullt 2007 trekt opvallend veel jeugd

“De opkomst is overweldigend”, wist organisator Gerard te Wierik met een trots gezicht te vertellen. Daar was niets van gelogen, want er kwamen dit weekend 6000 mensen op Cult 2007 af. Het grote winstpunt ten opzichte van voorgaande jaren zat ‘m in de toegenomen belangstelling van de jeugd. “Dat was ook één van de doelstellingen van dit jaar. Om de jeugd in kunst te interesseren. Dat is gelukt.”

Maar waarom kwam de jeugd hier nou op af. “Nou, ik doe mee aan de modeshow”, wist een jonge meid te vertellen. En andere jongeren kwamen weer om een andere reden. “We hebben onlangs in de krant een oproep aan Raalter jongeren laten plaatsen. We probeerden ze in kunst te interesseren”, zegt organisator Jan Smeekens. “Daarnaast hebben we allerlei randactiviteiten georganiseerd, zoals breakdance, graffiti spuiten en een rapgroep.”

Bij binnenkomst was het direct de bedoeling om in de goede stemming te komen. Van verre waren twee zwaaiende handen te zien. Met ‘van harte welkom’ werd je uitermate vriendelijk ontvangen. Bovendien kreeg je direct een snoepje. Dit had te maken met het thema van dit jaar: Sweet Art. En dat heeft weer verband met wijlen Henri Greijmans. Deze Raaltenaar, die enorm veel heeft betekent voor de Raaltense kunstscène, heeft veel kunstcreaties gemaakt waarin snoep naar voren komt.

Eenmaal in het gebouw hingen er schilderijen aan de muur waarin kleuren en zoetigheden centraal stonden. Daarnaast waren er workshops waar je zelf mocht proberen een kunstige creatie te maken. Het was goed vertoeven in de centrale ruimte waar je onder genot van een oosters hapje van spelende bandjes kon genieten. In de open ruimte buiten werden potten gemaakt en was een graffitispuiter bezig. Ook werd er een film gedraaid over het leven van Greijmans en zo was er voor iedereen wat te doen. Zowel doorgewinterde kunstkenners als jeugd dat niet veel met kunst heeft vermaakte zich prima.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.