componist hans groen met amnesty in music

‘Amnesty in Music’ is het allernieuwste project van componist en toetsenist Hans Groen uit Raalte. Na de imponerende werken ‘Dissonant, Kanker leeft’ en ‘Vecht voor Vrede’, richt Groen zich nu op het werk van Amnesty. Hij doet dat overigens niet alleen. Net als bij de andere projecten is ‘Amnesty in Music’ ondergebracht in de stichting Dona Nobis Pacem. De twee concerten zijn op 30 november in de Pauluskerk in Raalte.

‘Amnesty in Music’ is gebundeld rond het gedicht:

[i]Eens komt de dag dat je spreken mag

dat je vrij bent in je woord

dat heersers en wapens verdwenen zijn

dat je mening wordt gehoord[/i]

Op deze dichtregels schreef Hans Groen muziek, ondersteund door beelden en lasers, waarin aandacht wordt gevraagd voor het werk van Amnesty International tegen de schending van de mensenrechten wereldwijd. De teksten zijn geschreven door Raaltenaar Willem Verdaasdonk en Heinose Joke van der Heide.

De fraaie lasershow wordt beschikbaar gesteld door Intervisual Laserproductions, het geluid en licht door Fraizle. Alle musici zijn afkomstig uit de gemeente Raalte. Dirigente is Gerlinde Hulshof. En de band bestaat uit de ervaren muziekanten Ton Nieuwkamp (saxofoon), Wilfred Harleman (slagwerk), Theo Nijland (gitaar), Benito Hulshof (basgitaar) en Hans Groen (toetsen).

Verder doen mee een groot gemengd koor, een kinderkoor onder leiding van Marije Beijer en speciaal door audities geselecteerde solisten (waaronder de Raaltese Maaike Jansen, bekend van het SBS-programma ‘So you wannabe a popstar’).

Aanvangstijden van de concerten op 30 november zijn 19.00 uur en 21.15 uur. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.