commissaris opent nieuwbouw carmel

Het nieuwe schoolgebouw aan de Florens Radewijnsstraat is sinds 5 maart in gebruik en biedt onderdak aan het Praktijkonderwijs en de onderbouw van het VMBO.

Mede door de inspanningen van de gemeente Raalte is de nieuwbouw gerealiseerd. De ochtend van woensdag 16 mei staat in het teken van een bijzonder kunstspektakel, dat beeldend kunstenaar Florentijn Hofman samen met ruim 700 leerlingen opzet. ’s Middags Jansen de openingshandeling, waarna de school officieel in gebruik wordt genomen.

Het Carmel College Salland is een echte regioschool; veel leerlingen leggen dagelijks met de fiets de nodige kilometers af om de school te bereiken. Tijdens de kunstmanifestatie op de Domineeskamp in Raalte zal de fiets dan ook centraal staan. Beeldend kunstenaar Florentijn Hofman brengt ruim 700 leerlingen én hun fietsen samen om vervolgens een levend kunstwerk te creëren.

Het kunstwerk is vooral vanuit de lucht goed te bewonderen. Daarom wordt op het plein een hoogwerker geplaatst om unieke foto- en filmbeelden te kunnen maken. De kunstmanifestatie met de leerlingen is het begin van een studie om samen met de school te komen tot een blijvend kunstwerk. Interactie met zijn opdrachtgever en publiek is voor Hofman onontbeerlijk. Ook bij het blijvende kunstwerk voor het Carmel College Salland worden de leerlingen nauw betrokken.

’s Middags vindt in het nieuwe schoolgebouw de officiële opening plaats. De Commissaris van de Koningin verzorgt de openingshandeling. Daarna tonen de onderwijsteams de nieuwe leeromgeving voor de leerlingen. Ook Johan Supèr, de rector van het Carmel College Salland, en Jos Elshof, de wethouder onderwijs van de Gemeente Raalte, hebben een aandeel in het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.