clubs moeten op termijn ruim baan krijgen

Rohda, SV Raalte en Kwiek moeten, volgens het huidige voorstel, op termijn ruim baan krijgen op het terrein van Tijenraan en Drostenkamp. Om daarvoor ruimte te krijgen moet de aansluiting van de Zwolsestraat op de weg Raalte-Deventer verdwijnen en moet het weiland tussen spoor en de weg Zwolle-Almelo ook worden gebruikt.

In het voorstel is op geen enkele manier rekening gehouden met de ideeën die De Leeren Lampe de laatste maanden uit. Die wil de herinrichting van het sportgebied kruispunt Bos overtrekken en ook de weilanden tot aan de Franciscushof er bij betrekken.

Als de raad op 24 mei achter wethouder Gebben gaat staan, ligt er een plan op tafel met een korte en een lange termijn visie. Op korte termijn moeten er kunstgrasvelden voor Rohda en SV Raalte komen, om de aanwas van beide verenigingen op te vangen. Korte termijn is ook dat SV Raalte snel uit het hart van Raalte-dorp weg moet, omdat ze daar dure bouwgrond achterlaat.

Lange termijn is dat de sportverenigingen mee gaan doen in opvang van jeugd voor en na schooltijd (de brede school gedachte) en dat de ruimtes op de accommodaties ook voor andere doelstellingen worden gebruikt. “Waarom zou de muziekvereniging niet in de bestuurskamer van Rohda kunnen oefenen als er geen vergadering is”, is een voorbeeld van functionaliteit van wethouder Gebben.

Ander voorbeeld van lange termijn is dat sportpark Tijenraan een prima verbinding wordt tussen de twee grote woongebieden van Raalte, te weten Raalte zelf en Raalte Noord. Daarvoor komen er extra wegen naar Raalte Noord en komt er een nieuwe aansluiting op de weg Raalte-Deventer. De rotonde op de Zwolseweg is dan eigenlijk het eindpunt richting de sportvelden. Linksaf ga je naar de N348, rechtsaf de Ceintuurbaan op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.