bypass ceintuurbaan tegen overstroming

De bypass in het riool in de Ceintuurbaan is één van de vele maatregelen die Raalte treft om wateroverlast bij hevige regenval tegen te gaan. De bypass, een extra rioleringsbuis, zorgt er voor dat water toch afgevoerd kan worden als het hoofdriool al vol is. Water komt dan zonder teveel problemen toch in de bergingsvijvers van Drostenkamp.

Door toenemende verharding van de grond (meer huizen, meer bestrating) moet Raalte meer en meer actie ondernemen om blanke straten te voorkomen. In Raalte Noord zijn huizen voor hun regenwater daarom al niet meer aangesloten op het riool. Regenwater gaat gewoon de grond weer in. Ook het nieuwe Hoffelijk Raalte is op die manier aangelegd. Tegelijk wordt ook gekeken of er grotere panden van het riool afgekoppeld kunnen worden. Het politiebureau is daar een voorbeeld van.

Al die acties leveren niet de garantie op dat straten in het centrum van Raalte niet meer blank komen te staan. Een heel stevige wolkbreuk vergt een topcapaciteit die nooit gerealiseerd zal worden. Daarbij wordt steeds meer grondoppervlak verhard, waardoor de ingrepen voor een deel ook gewoon nodig zijn om de afvoerkwaliteit op gelijk niveau te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.