buslijn tussen heeten en raalte niet haalbaar

Een buslijn tussen Heeten en Raalte is niet haalbaar. Dat antwoord heeft de gemeente Raalte gekregen van de provincie Overijssel. Vorig jaar zomer werd door de raad een motie ingediend, waarin gevraagd werd om de haalbaarheid te onderzoeken van een busverbinding Heeten-Raalte.

Volgens de provincie wordt de busverbinding niet als haalbaar beschouwd, omdat deze een veel te lage kostendekkingsgraad zou hebben. De provincie geeft aan dat een buurtbus wellicht wel een mogelijkheid is voor de verbinding tussen Heeten en Raalte. Hiervoor is het echter van belang dat er voldoende vrijwilligers bereid zijn het vervoer te verrichten. In Heino bijvoorbeeld is dat al jarenlang goed geregeld in de vorm van een buurtbusvereniging.

Het Raalter college van burgemeester en wethouders informeert de raad middels een brief over de reactie van de provincie. Verder brengt het college Plaatselijk Belang Heeten en Plaatselijk Belang Nieuw Heeten op de hoogte over de mogelijkheden van een buurtbusproject. De buurtbusvereniging Heino is bereid om Plaatselijk Belang Heeten en Plaatselijk Belang Nieuw Heeten aanvullende informatie te verstrekken en nader te adviseren over een dergelijk project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.