brief nijhuis grond hoffelijk raalte voldoet

Via een brief stelde aannemer Nijhuis begin deze maand de kersverse bewoners van Hoffelijk Raalte gerust over de kwaliteit van hun grond. In deze brief schrijft Nijhuis Bouw dat de grond ‘voldoet aan de wettelijke voorschriften en geldende normen’. Maar in werkelijkheid blijkt dit absoluut niet zo te zijn. Begin deze week werden er zelfs lekkende vaten aangetroffen op Hoffelijk Raalte.

De gemeente Raalte gaf maandag opdracht om de twee lekkende vaten te verwijderen uit de achtertuintjes van Hoffelijk Raalte. Die vaten werden ontdekt nadat bewoners zand afgroeven met een kraan. Ze hadden die kraan er bij laten komen omdat de grond omzetten met de schop nagenoeg ondoenlijk was, zoveel bouwmateriaal zat er nog in de grond. Maar die kraan stootte niet op bouwafval, die stootte op twee vaten waar een zwarte vloeistof uit lekte. Of die vaten afkomstig zijn van de bouw of dat ze afkomstig zijn van de verhuisde laarzenfabrikant Hevea, is nog niet bekend. De gemeente benadrukt overigens dat de vaten niet op het voormalige Hevea-terrein zijn gevonden.

Gezien de genoemde brief kijkt Nijhuis niet vreemd op van de vondst, want de aannemer schrijft tot slot: ‘Indien u kunt aantonen dat de grond van uw woning niet geschikt is voor woningbouw, zullen wij alsnog overwegen verdere acties te ondernemen’. Voor de volledige brief van Nijhuis klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.